Nordmenn elsker Tenerife


De mest populære reisemålene for den kommende vinteren er Kanariøyene foran Egypt og Thailand. Som en soleklar nummer 2 kommer Tenerife, og for mange nordmenn er denne ferieøya favoritt-reisemålet i syden. Alle de store charteroperatørene har lansert sin topp 5 liste over reisemål til vinteren, og Tenerife er nummer 2 hos alle, bare slått av naboøya Gran Canaria. Den relativt korte flyturen og det veldig gode klimaet vinterstid, gjør at spesiellt sørsiden av øya er meget godt besøkt i vintermånedene. Turistene kommer fra hele Europa, men med hovedvekt fra England, Tyskland, Holland og Skandinavia. En god del nordmenn har etterhvert også valgt å bosette seg på Tenerife, og spesiellt mange bor her på vinterstid, og noen også hele året.

Både Ving, Star Tour og Apollo melder at Kanariøyene er uten konkurranse det mest populære reisemålet for vintersesongen 2009/2010. Apollo forteller at det ikke bare er flytiden som gjør det, men nordmenn er ettehvert blitt mer kresne også på tidspunktet for avgangen. Tidligere var det ikke uvanlig å måtte stå opp klokka 2 på natten, for å ta et charterfly til syden. Nå er også en høy standard på hotellene blitt mer og mer viktig for reisende. Man anser ikke lenger at hotellet bare er et sted man skal sove, men velger etter standard og fasiliteter. De dyreste hotellene blir bestilt først, og slik er det også blitt på Tenerife. Turistmyndighetene har bestemt at hotel som skal bygges på øya skal holde 4 eller 5 stjernes standard.

Så da er det bare å glede seg til ferien, for alle de som har bestilt seg en tur den kommende vinteren, om det er til Playa de las Americas, Los Christianos eller et annet sted, og god tur til Tenerife!