Karneval på Tenerife 2010

Neste års karneval på Tenerife har fått et tema; "Tenerife - historien om et Karneval" blir slagordet og temaet når kanariøyens innbyggere skal svinge seg rundt i februar neste år. Dette blir gjort for å feire 75-års jubileumet for den første kåringen av en dronning på karnevalet på Tenerife. Dette har nemlig vært en tradisjon i 75 år, og innbyggerne på ferieøya er stolte av karnevalet som verdt eneste år skaper en folkefest i gatene. Det er kanskje ikke like storslått som det mer kjente karnevalet i Rio de Janeiro, men uansett en stor opplevelse å få med seg for de turistene som er her under de forskjellige opptogene. Det er også det største karnevalet i Spania, det største utenfor Rio og både fastboende og turister som besøker øya anbefales å dra til Santa Cruz de Tenerife for å oppleve litt av de spektakulære kostymene og showene.

Det hele starter den 12. og varer til den 21. februar og dronningen vil bli kåret på åpningsdagen. Deretter følger også parader og fester i de fleste turiststedene som Puerto de la Cruz, Playa de Las americas og Los Christanos. Du kan oppleve salsadanser i gatene, vakre jenter i storslåtte kjoler, orkestre som spiller musikk i gatene og mye annet før det hele avsluttes med begravelsen til sardinen, og et påfølgende fantastisk fyrverkeri.

Har du tenkt å bestille hotel og eventuellt leiebil i Santa Cruz under denne perioden, bør du være tidlig ute da spesiellt hotellrommene blir tidlig fullbooket. Ellers så er det vel bare å ønske en god ferie, og en innholdsrik karnevalsfeiring!