Pico del Teide på Tenerife, spanias høyeste fjell


Pico del Teide er spanias høyeste fjell med sine 3.717 meter, og er også det høyeste fjellet på alle øyene i Atlanterhavet. Fjellet på Tenerife er også en vulkan, men det siste utbruddet her skjedde i 1909, så det skal ikke være noen fare for hverken innbyggere eller turister som besøker ferieøya. Framtidige vulkanutbrudd vil nok forekomme, men sannsynligvis om en god stund fra nå. Mange turister som reiser til Tenerife besøker Teide hvert år. Man kan kjøre bil opp till 2.300 meter, og derfra går det en kabelbane til 3.500 meter. Herfra kan man nyte en eventyrlig utsikt over Tenerife og de andre Kanariøyene. På en skyfri dag kan man fint se over til La Gomera, La Palma og Gran Canaria.

Vi anbefaler å reise en tur opp til Teide neste gang du har tenkt å feriere på denne vakre kanariøya. Det kan være greit å ha leiebil for en dag, slik at du også kan få med deg alle de forskjellige dalførene som går ned fra Teide. Flott natur med et utall av kaktuser og andre flotte blomster. Husk bare på at kabelbanen opp til fjellet er stengt om været ikke er bra nok, så om du vil nesten til toppen kan det være greit å gjøre dette en dag det er bra vær. Teide og området rundt er en nasjonalpark, og ble i 2007 oppført på UNESCO sin oversikt over verdens naturarv. Pico del Teide er et virkelig majestetisk fjell, som bør oppleves når man er på ferie på Tenerife.

2 kommentarer:

Siv Anita sa...

Heisann!

Kom over denne bloggen i dag. Jeg leter etter muligheter for å reise fra Santa Crus de Tenerife til taubanen; Teleférico - slik at vi kan komme oss opp til Teide. Har du tips til webside som kan hjelpe oss med bussruter eller lignende? Har du noen idé om hva det vil koste med taxi fra Santa Cruz til Teleférico? Har du noen anelse på hvor lang reisetid det er mellom disse stedene?

Håper du gir deg tid til å svare! Planlegger denne utflukten på vår bryllupsreise i juli!!! ;)

Tenerife sa...

Hei, denne nettsiden gir deg endel svar; http://www.telefericoteide.com/ Tipper taxi koster rundt 70 euro en vei.