Pico del Teide på Tenerife, spanias høyeste fjellPico del Teide er spanias høyeste fjell med sine 3.717 meter, og er også det høyeste fjellet på alle øyene i Atlanterhavet. Fjellet på Tenerife er også en vulkan, men det siste utbruddet her skjedde i 1909, så det skal ikke være noen fare for hverken innbyggere eller turister som besøker ferieøya. Framtidige vulkanutbrudd vil nok forekomme, men sannsynligvis om en god stund fra nå. Mange turister som reiser til Tenerife besøker Teide hvert år. Man kan kjøre bil opp till 2.300 meter, og derfra går det en kabelbane til 3.500 meter. Herfra kan man nyte en eventyrlig utsikt over Tenerife og de andre Kanariøyene. På en skyfri dag kan man fint se over til La Gomera, La Palma og Gran Canaria.

Vi anbefaler å reise en tur opp til Teide neste gang du har tenkt å feriere på denne vakre kanariøya. Det kan være greit å ha leiebil for en dag, slik at du også kan få med deg alle de forskjellige dalførene som går ned fra Teide. Flott natur med et utall av kaktuser og andre flotte blomster. Husk bare på at kabelbanen opp til fjellet er stengt om været ikke er bra nok, så om du vil nesten til toppen kan det være greit å gjøre dette en dag det er bra vær. Teide og området rundt er en nasjonalpark, og ble i 2007 oppført på UNESCO sin oversikt over verdens naturarv. Pico del Teide er et virkelig majestetisk fjell, som bør oppleves når man er på ferie på Tenerife.

Se priser og tilgjengelighet på Paradoren

Hvis du vil overnatte oppe i fjellet, kan vi anbefale Parador de las Cañadas del Teide, som ligger på 2.150 meter over havet. Parador de las Cañadas del Teide er et fjellherskapshus kamuflert i landskapet, med imponerende panoramautsikt. Luften her er ren og forfriskende, havet av skyer gjør dette til et idyllisk sted, og himmelen bringer stjernene nærmere slik at du kan oppdage dem under nattehimmelen. Paradoren har imponerende utsikt over toppen av Teide. Et svømmebasseng og en terrasse midt i naturen vil få deg til å føle deg i en eksepsjonell setting. Innvendig varmer og lyser den tradisjonelle peisen til et fjellhus opp en romslig stue med ulike miljøer, alle like innbydende. Hotellet ligger midt i hjertet av Teide nasjonalpark, hvor du kan besøke arkeologiske funnsteder, gå fotturer og beundre så mange landskap du kan forestille deg.

Ikke la sjansen gå fra deg til å besøke Teide neste gang du skal reise på ferie til Tenerife. God tur!

Kommentarer

Siv Anita sa…
Heisann!

Kom over denne bloggen i dag. Jeg leter etter muligheter for å reise fra Santa Crus de Tenerife til taubanen; Teleférico - slik at vi kan komme oss opp til Teide. Har du tips til webside som kan hjelpe oss med bussruter eller lignende? Har du noen idé om hva det vil koste med taxi fra Santa Cruz til Teleférico? Har du noen anelse på hvor lang reisetid det er mellom disse stedene?

Håper du gir deg tid til å svare! Planlegger denne utflukten på vår bryllupsreise i juli!!! ;)
Tenerife sa…
Hei, denne nettsiden gir deg endel svar; http://www.telefericoteide.com/ Tipper taxi koster rundt 70 euro en vei.