Golf på Tenerife, et paradis for golfentusiaster


Et av de beste stedene å spille golf på vinteren er Tenerife. Her finner du utrolig mange forskjellige baner, både for erfarne golfere og nybegynnere som er bitt av basillen. Det finnes 8 forskjellige golfbaner på Tenerife, og det bør også nevnes en på La Gomera. Klimaet på Kanariøyene gjør at det er sesong for sporten hele året, og øyene har etterhvert også fått opp øynene for spillerne som legger igjen en god del penger. Mye av det som bygges av hoteller nå, er også lagt opp for turister som kommer hit for å spille golf. Her er de ulike golfbanene:

Abama Golf ligger ved Playa San Juan, og er en 18 hullsbane designet av Dave Thomas. Du spiller med en fantastisk utsikt over naboøya La Gomera.

Amarilla Golf ligger rett ved havet, og har 18 hull. Donald Steel har laget denne banen, som har en fantastisk utsikt over Atlanterhavet.

Buenavista Golf ligger nord på Tenerife og er designet av Seve Ballesteros. Dette er en krevende bane, og mange av hullene kan virke som om de ligger nesten ute i havet.

Centro de Golf Los Palos er en 9 hullsbane, som er relativt billig å spille på. Passer for golfspillere som bare skal ut å trene en kort tur.

Golf Costa Adeje har 2 baner og ligger midt i turistområdet sør på Tenerife. Designet av Pepe Goncedo. 9 hullsbanen Los Lagos er teknisk krevende og har 6 flotte innsjøer.

Golf del Sur har 27 hull og er også designet av Pepe Goncedo. Banen ligger rett ved flyplassen Reina Sofia. Det vanskeligste hullet er nummer 3, 480 meter lang med par 5.

Golf Las Americas har 18 hull og ligger ovenfor feriebyen Playa de las Americas. Banen er laget av John Jacobs og er 6.039 meter lang med par 72.

Real Club de Golf de Tenerife er den eldste golfklubben på Tenerife, den nesteldste i Spania og ble stiftet allerede i 1932. Banen ligger 600 meter over havet, med en flott utsikt mot Teide.

Tecina Golf ligger på La Gomera, og Donald Steel har også her gjort underverker for å få banen til å skli inn i terrenget. Banen går hele tiden nedover, med utsikt mot havet og Tenerife på hvert hull. God Ferie!

Kommentarer