Leiebil på Tenerife


Neste gang du reiser på ferie til Tenerife, bør du absolutt oppleve øya med leiebil. Denne ferieøya kan by på så utrolig mye mer å oppleve, enn strendene ved Playa de las Americas og Los Cristianos. Kjører du litt opp i fjellene kommer du til en natur og et landskap du bare kan drømme om, mens du slikker sol på sørsiden.

Prismessig kan det være fornuftig å bestille leiebilen hjemmfra enten via internett eller reiseselskapet dere har bestillt turen gjennom, da det oftest blir mye billigere enn å vente til ankomsten på  Tenerife.

 

Bestill leiebil hos Auto Europe - ingen skjulte gebyrer


En fin dagstur for å oppleve hele denne kanariøya starter for eksempel fra Los Cristianos helt i sør. Kjør mot Playa de San Juan, en idyllisk gammel fiskelandsby før du fortsetter mot Puerto de Santiago og Los Gigantes. Du kjører gjennom bananplantasjer, før du vil se noen voldsomme klipper som formelig raser ut i havet. Fortsett mot Garachico og Icod de los Vinos. Veien kan se skummel ut, men den flotte naturen og de svingete veiene, gjør dette til en spennende og opplevelsesrik reise. Los Realejos og Puerto de la Cruz blir neste stopp på turen. Her finner du den eldste kirken på Tenerife, før du kommer inn til Puerto de la Cruz med den flotte gamlebyen. Da er det på tide med en god lunch, og for å la leiebilen hvile litt.

Fortsett så langs kysten mot Tejina, hvor de lager lokalt rom og Bajamar som er en koselig liten fiskelandsby. Du vil hele tiden ha flott utsikt mot Teide i dette bratte og grønne landskapet. Da er det på tide å komme seg over på østsiden av øya, og du kjører mot Santa Cruz og videre til Candelaria. Her er det hyggelig å spasere på strandpromenaden, og ta en pause med en kaffe eller en kald øl til den som ikke kjører. Siste stopp for dagen blir ved Guimar. Her finner du museumet til Thor Heyerdahl, hvor du kan høre om pyramidene på Tenerife.

Da er du såpass fornøyd at det er på tide å vende nesen tilbake til hotellet for et bad i bassenget eller havet. Men å ta en dagstur med leiebil rundt Tenerife har vært en hyggelig og innholdsrik opplevelse, så det blir nok at du gjør det ved neste besøk også, men da med en annen reiserute. God Tur!

Kommentarer

Steinar Haugen sa…
Leiebil på Tenerife er et must. Vi har leid bil der flere ganger, uten blir det vanskelig å utforske øya om du ikke har lyst å bruker mye penger på taxi. Vi har leid gjennom http://www.leiebilguiden.no og http://www.avis.no som er litt dyrere, men man får også nyere biler.