Dykking på Tenerife

Mange reiser på ferie til Tenerife og opplever dykkinges mange fristelser. Det finnes mange forskjellige PADI sertifiserte dykkesentere på ferieøya, og en god del av disse har spesialisert seg på skandinaviske og norske turister. Havet utenfor Tenerife kan by på både grotte og vrakdykking, og har arter som for eksempel Englehai og Havskilpadder som ikke er et like vanlig skue i norske farvann. Kysten på Tenerife er slik at selv uerfarne dykkere stortrives her, med sine vulkanske steinformasjoner under havet.

Tenerife har de fleste dykkestedene av kanariøyene, og du finner her steder som Abades, Twin Wrecks, Grouper's Cave, Las Vistas, Los Archos, Neptunes Cave , El Puertito, Stingray Bay Wreck, El Meridian, Palm Mar Wall, Palm Mar Cave og Barranco del Aqua. Uansett hvilken erfaring du har fra dykking tidligere, bør et skandinavisk dykkefirma brukes.

Har du tid til en tur over til naboøya El Hierro, bør du prøve noe som heter El Ricon. Et kjempeutgangspunkt for nybegynnere. Vannet er 20 meter dypt, og du har en synlighet på over 20 meter også. Her ser du korallrev, og arter som hummer og papagøyefisk m.m. På La Palma finnes det også et flott sted som heter Malpique. Her kan man dykke i undersjøiske grotter og treffer kanskje på barrakudaer eller skillpadder.

Det et par ting å ta hensyn til når du skal velge dykkefirma. Sjekk alltid at firmaets PADI status, det bør være CDC eller IDC godkjent, da vet du at er i trygge hender. Spør om få se litt på utstyr, tanker osv. for å være sikker på at alt utstyret er tipp topp. Da ligger alt til rette for en flott dykkeferie på Tenerife, God Tur!

Kommentarer