Santa Cruz de Tenerife


 

Santa Cruz de Tenerife er en flott og moderne storby nordøst på øya. Dette er hovedstaden på Tenerife, og er med sine over 220.000 innbyggere den nest største byen på Kanariøyene, etter Las Palmas.

Byen ligger helt nede ved havet, og kan by på et flott badeområde helt i vannkanten, bortenfor det kjente operahuset. Selv om Santa Cruz ligger nesten helt nord på Tenerife, kan man her oppleve et stabilt og behagelig klima hele året, med 17-18 grader på vinteren, og 27-28 grader på sommeren. Det går ferge herfra til Agaete på Gran Canaria, og også til Cadiz på det spanske fastlandet. Byen henger omtrent sammen med den nest største byen på Tenerife, La Laguna.

Shoppingmulighetene er store, og typiske taxfree varer som tobakk og parmfyme, er et opplagt vareslag å ta med seg hjem. Områdene rundt Plaza de Espana og Plaza de la Candelaria passer hvis du skal shoppe. Elektroniske artikler er også gunstige å kjøpe med seg herfra. Det finnes et loppemarked hver søndag formiddag, som kan være artig å få med seg.

Finn hoteller i Santa Cruz her


Noen av de mest populære hotellene i Santa Cruz inkluderer NH Tenerife, Silken Atlantida Santa Cruz, Hotel Taburiente og Hotel Pelinor. alle til en grei og overkommelig pris. Et mer luksuriøst hotel er Iberostar Heritage Grand Mencey (Tidligere Sheraton Mencey), men da koster det endel mer penger også. Hvis du ferierer på sørsiden av øya f.eks på Playa de las Americas, kan et par overnattinger i hovedstaden gjøre ferieturen din til noe helt spesiellt.

Av restauranter kan Etereo by Pedro Nel anbefales på det sterkeste, med kanskje den beste biffen i byen. La Refranera er stedet å gå hvis du vil ha fisk og sjømat i topp klasse. Andre lokale varianter er å prøve tapas på en av de mange småbarene som finnes i omtrent alle gater eller bakgater. Gå ned til havnen og nyt vakker artitektur som for eksempel operahuset har. På ditt neste besøk til Tenerife, ta for all del turen innom Santa Cruz. God Ferie!

Kommentarer