La Gomera


På ditt neste besøk til Tenerife, hva med en liten tur innom naboøya La Gomera? San Sebastian er den største byen på La Gomera, og det stedet hvor de fleste besøkende ankommer øya. En ferge fra Fred Olsen frakter deg fra turiststedet Los Cristianos på Tenerife, på bare 45 minutter. Byen San Sebastian har et vennlig og vakkert utseende som er typisk for de mindre Kanariøyene. De fleste glemmer de mindre øyene som La Palma, El Hierro og La Gomera, når de planlegger en ferie til Kanariøyene. Men disse øyene er absolutt verdt et besøk.

Lokalbefolkningen, backpackere og pakketurister på dagsturer fra Tenerife møtes på fortausrestauranter rundt torget i San Sebastian. Stemningen er avslappet, og du ser gjerne barn og eldre mennesker som leker sammen. Nedenfor torget ligger en stor strand med sort lavasand. Rimelige gjestehus og leiligheter finner du lett, men ikke de store hotellene du ser på Tenerife og Gran Canaria.

Byen har en håndfull av hoteller, blant annet det statlige eide Parador Nacional Conde de la Gomera, som er det desidert fineste med fire stjerner og en flott kanarisk arkitektur. Det ligger på en høyde over byen med vakker utsikt over Tenerife.

Søk og bestill hoteller her


San Sebastian er best kjent som stedet hvor Christopher Columbus reiste fra, da han oppdaget Amerika i 1492. Her kan du lære mye om Columbus, og hele La Gomera kalles ofte Columbina. Du kan vandre rundt i de smale gatene og se alle stedene som er knyttet til Columbus.

Fra San Sebastian kan du leie en bil, dra på en jeep safari eller reise på en utflukt med buss, for å se det unike landskapet og naturen på La Gomera. Både fotturer og sykling er mulig. Det går ferge fra San Sebastian til Playa Santiago og Valle Gran Rey på La Gomera, og også til El Hierro som er den minst kjente av alle Kanariøyene. For ditt neste besøk til Tenerife, ta turen innom den fantastiske øya La Gomera. God ferie!

Kommentarer