Playa de Fañabé


Tenerifes kanskje fineste strand ligger skjermet og rolig til i et fint strøk med lite støy. Fin sand på stranda og ekstra gode solsenger til alle. Playa de Fañabé ligger i Costa Adeje, og er knyttet til Playa de Torviscas og Playa del Duque. I virkeligheten vet du ikke forskjellen på det ene og det andre, bortsett fra det veiledende skiltet på promenaden. Av alle strendene jeg har vært på på Tenerife, trodde jeg det var den beste stranden på øya, og den har Blått Flagg-merket.

I likhet med Playa de Torviscas er den svært omfattende, med fin vulkansk sand (selv om den ikke er veldig svart), og den mangler bølger og vind. Den 800 meter lange stranden har toaletter, dusjer, badevakter, strandbarer rett ved sanden og solseng og paraplyutleie. I tillegg er det et område hvor det er hoppeslott i vannet, hvor barna kan kose seg. Det er en ideell strand å reise til med barn. Du kan også leie pedalbåter og vannscootere, og du kan drive med ulike former for vannsport.

Playa de Fañabé har selvsagt også en strandpromenade full av enorme hoteller, restauranter, barer og butikker, samt et turistinformasjonskontor og et kjøpesenter. Playa de Fañabé, Playa de las Américas og Los Cristianos henger i dag mer eller mindre sammen og strekker seg mange kilometer langs øyas beste og mest solsikre strender.

Finn ledige hoteller og sjekk priser her

Blir du sulten eller tørst når du er på stranden her en dag, kan vi anbefale enten Le Club, Fañabé Beach Club eller El 3 Tapas Beach Bar som alle ligger helt nede ved stranden. Herfra har du også en helt uslåelig utsikt over til La Gomera.

Hvis du synes det blir kjedelig å bare ligge stille ved stranden, er det masse aktiviteter du kan bli med på. Du kan leie en jetski og gli mellom Atlanterhavets glitrende bølger, eller forsøke å holde deg fast på en av bananbåtene som kjører rundt utenfor stranden. Eller kanskje bli med på en tur med paraseiling, hvor du henger etter en båt og kan oppleve utsikten fra høyden.

Det er herlig å vandre langs denne fine kystlinjen. Du ser massevis av vakker natur, det er hele tiden nærhet til havet og sola. Dette er kanskje Tenerife på sitt beste.  God Tur!

Kommentarer