Cueva del Viento

cueva del viento tenerifeEt utfluktsmål som du absolutt bør få med deg på Tenerife, er Cueva del Vineto som ligger ved den hyggelige landsbyen Icod de los Vinos, nordvest på Tenerife. Denne grotteformasjonen er den største underjordiske lavagrotten i hele Europa, og er over 17 kilometer lang fordelt på tre nivåer.

Cueva del Viento ble i sin tid dannet av lava som kom fra Pico Viejo, en vulkan som ligger ved siden av den mer kjente fjelltoppen Pico del Teide. Formasjonen ble dannet for over 25.000 år siden, og er et spennende utfluktsmål du kan besøke når du er på ferie på Tenerife. Cueva del Viento er åpen for besøkende hver dag mellom tirsdag og lørdag, og holder åpent mellom 09.00 og 16.00. Det koster omlag 120 kroner å komme inn for voksne, og barn fra 5 til 14 år betaler ca. 40 kroner. For de som er under 5 år koster det ingenting å komme inn, men de har trolig ikke noe spesielt utbytte av et slikt besøk.

Det anbefales å bli med på en av de guidede turene som går mellom 10.00 og 14.00, hvor man får lære mer om hvordan lavaen beveger seg ved et vulkanutbrudd, og mye annet interessant. For å være sikker på å få plass i en av de guidede gruppene, bør du reservere på forhånd ettersom det er en begrensning på 16 personer per gruppe. Det kan du gjøre på telefon +34 922 81 53 39 eller på eposten: info@cuevadelviento.net. Husk på heldekkende klær og gode joggesko/fjellsko. Denne turen bør droppes hvis du har klaustrofobi eller er dårlig til bens, og turen tar sånn cirka et par timer.

Et besøk til Cueva del Viento kan fint kombineres med en rundtur rundt øya med leiebil, eller det går også ann å overnatte en natt eller to på noen av de små lokale fincaene eller herregårdene som ligger i området rundt Icod de los Vinos. Her finner du Hoteller i Icod de los Vinos som gir ferien på Tenerife en helt ny opplevelse. God ferie!

Kommentarer