Fakta om Tenerife


Tenerife er den største av Kanariøyene, over 2000km2 stor og har nesten 900.000 innbyggere. De største byene er; Santa Cruz de Tenerife, San Cristobal de La Laguna, Arona, La Orotava, Adeje, Los Realejos, Granadilla de Abona og Puerto de La Cruz. Hovedstaden er Santa Cruz, og den er også hovedstad for de andre vestlige Kanariøyene, La Gomera, La Palma og El Hierro. Omtrent 5 millioner turister besøker Tenerife hvert eneste år, hovedsaklig fra land i Nord-Europa og Spania. Disse lander på en av de to flyplassene på øya, Reina Sofia i sør, i nærheten av byen Los Christianos, eller på Los Rodeos i nord ved La Laguna. Øya har også fergeforbindelse til La Gomera fra havnen i Los Christianos, og til de andre Kanariøyene og det spanske fastlandet fra Santa Cruz. Her finner du også det høyeste fjellet i Spania på hele 3.718 meter, vulkanfjellet Teide.

Klimaet på Tenerife er av de beste i hele verden. Øya har en gjennomsnittstemperatur på omlag 22 grader om vinteren og 27 grader om sommeren. Men det er stor forskjell på nord og sør-siden av øya. Mens de i nord kan være overskyet og tildels regne en god del, finner du i sør stort sett skyfri himmel og sol for det meste av tiden. Den dårligste måneden i året værmessig er desember, hvor man også kan oppleve regn på sørsiden av øya, og også snøfall oppe på fjellet Teide. Om sommeren regner det stort sett aldri hverken på nord eller sør-siden av øya. Klimaet er en av de viktigste grunnene til at så mange turister kommer hit hvert år.

De mest populære reisemålene for turister finner du lengst sør på øya. Playa de Las Americas og Los Christianos ligger på kysten Costa Adeje. Et annet populært reisemål med et litt dårligere klima ligger lenger nord og heter Puerto de la Cruz. Sør på Tenerife finnes det også mange områder lagt opp for golfspillere, med mange forskjellige golfbaner og hoteller i umiddelbar nærhet av disse. Det satses nå på golfturister fremover, og de nye hotellene som bygges er i topp standard. Turistmyndighetene på Tenerife har sett at golfturister som bor på 5 stjerners hoteller, gjerne legger igjen mer penger på øya, og mye av utbyggingen som skjer nå, blir gjort med tanke på disse. Dette er et feriemål som er egnet for personer i alle aldre og med de fleste ferieønsker, God Tur!