Hva kan man gjøre på Tenerife?


Tenerife er den største av Kanariøyene og et populært reisemål for solsøkere og eventyrere. Med sin fantastiske natur, varme klima og vakre strender, er det ikke overraskende at denne øya har blitt en av de mest besøkte stedene i Europa. Men Tenerife er mer enn bare sol og sand - øya er full av spennende severdigheter og aktiviteter som vil holde deg underholdt og fascinert gjennom hele oppholdet.

En av de mest populære severdighetene på Tenerife er Mount Teide, som er den høyeste vulkanen i Spania og den tredje største vulkanen i verden. Toppen ligger over 3700 meter over havet og gir en fantastisk utsikt over øya. Du kan ta en taubane til toppen og se soloppgangen eller solnedgangen, noe som gir en virkelig spektakulær opplevelse. For de mer eventyrlystne kan du også gå opp til toppen av fjellet, men det anbefales å ha erfaring og riktig utstyr, samtidig som det er regler for hvem som kan gå opp. Du må søke om tillatelse for å gå alene, noe du kan gjøre på denne siden i god tid før du har tenkt til å ta turen.

En annen populær attraksjon er Loro Parque i Puerto de La Cruz, som er en dyrehage og akvarium. Her kan du se pingviner, delfiner, sjøløver og mange andre dyr i sine naturlige omgivelser. Parken har også et fantastisk show med delfiner og spekkhuggere som utfører utrolige triks og stunt. Loro Parque er en flott opplevelse for hele familien, og du kan god bruke i hvert fall en halv dag der inne.

Hvis du er ute etter en mer avslappende opplevelse, kan du besøke noen av øyas fantastiske strender. Playa de las Américas og Los Cristianos er to av de mest populære strendene, og begge er utstyrt med parasoller, solsenger og barer. Men hvis du vil unngå folkemengdene, kan du besøke strender som Playa del Duque og Playa del Médano som har litt mindre folk til vanlig, i hvert fall sistnevnte, men fortsatt like vakre.

Tenerife er også kjent for sitt fantastiske natteliv. Playa de las Américas er sentrum for nattelivet på øya, og her finner du et stort utvalg av barer og klubber. Hvis du foretrekker noe litt mer avslappet, kan du besøke noen av de mange kafeene og restaurantene i området. En god ide kan også være å ta turen til Santa Cruz de Tenerife, hvis du vil oppleve nattklubber uten fullt av turister hele tiden. Men det er jo hver sin smak.

For de som er ute etter en mer aktiv ferie, er det mange utendørsaktiviteter å prøve på Tenerife. Dykking og snorkling er populære aktiviteter, og det finnes mange dykkesentre som tilbyr turer og kurs. Øya er også et flott sted å prøve paragliding eller hanggliding, og det finnes mange selskaper som tilbyr turer og opplæring. Surfing er også populært for mange.

Tenerife er også et flott sted å utforske til fots eller på sykkel. Øya har mange flotte turstier og sykkelruter som tar deg gjennom vakre landskap og fantastiske utsikter. Hvis du vil utforske øya på en mer avslappet måte, kan du ta en tur med leiebil og kjøre på svingete veier for eksempel opp til den lille landsbyen Masca, eller videre oppover på nordsiden av øya, hvor natur og landskapet er helt annerledes enn hva du ser på sørsiden hvor de aller fleste turistene bor.

Som du skjønner så har denne Kanariøya noe for de aller fleste. Det er bare å sette av nok tid, for det er ikke noe problem med å fylle dagene, om det er til soling og bading, eller til andre utflukter. God tur!

Kommentarer