Masca

 


Hvis du skal reise på ferie til Tenerife og vil oppleve noe helt utenfor det vanlige, skal du leie deg en bil og kjøre opp til Masca. Dette er en liten fjellandsby på øya, som opprinnelig var en Guanche-bosetning før den spanske erobringen i 1496. Landsbyen har ikke mere enn rundt 90 innbyggere, så det er ikke største plassen, men utsikten herfra og naturen rundt omkring, gjør dette til et utfluktsmål du absolutt bør besøke.

Veien opp til Masca er et puslespill for turister og lokalbefolkningen som prøver å nå denne lille grenda. Oppdag den beste måten å komme til Masca og nyt den privilegerte utsikten. Masca rager 750 meter over havet og er et utmerket utsiktspunkt over øyas raviner. Det er virkelig vanskelig å komme til Masca over land og sjø, så denne lille plassen har ikke store bygninger og har opprettholdt den reneste essensen av Tenerife. Beliggenheten til denne lille byen i en dal mellom klippene er imidlertid like idyllisk som den er kronglete.


Veien til Masca

For turister som har leid bil på Tenerife er Masca et ord som kan skremme og blende i like stor grad. Den beste måten å komme seg til landsbyen på er utvilsomt med bil, men veien fra sørsiden av Tenerife til Masca er veldig smal, full av kurver og har bare ett kjørefelt. En skikkelig prøvelse! Den bratte veien til Masca har imidlertid sin belønning i den fantastiske utsikten den gir over dalens raviner, husene som utgjør landsbyen og øya La Palma i bakgrunnen. I tillegg har veien til Masca sidespor for å lette transporten av kjøretøy  og forbikjøringer i de bratteste svingene.


Slik kommer du deg til Masca med bil

Masca  ligger i Parque Rural del Teno, som kan nås fra Santiago del Teide eller fra Buenavista Norte. Det første alternativet er mer anbefalt, siden du vil unngå en god del av kurvene. Men å kjøre til Masca fra Buenavista vil garantere deg en spektakulær utsikt over klippene. Hvis du foretrekker å bruke offentlig transport, kan du ta busslinje 355 og 365 som tar deg fra mange punkter på Tenerife til Masca. Taxi er selvfølgelig også mulig, men da blir det såklart litt kostbart.

Landsbyen ligger i en høyde av 650 m i Macizo de Teno-fjellene, som strekker seg opp til det nordvestligste punktet på Tenerife.

I Masca

I Masca skinner hovedtorget, kapellet og de små bodene til lokale håndverkere som selger keramikk med sitt eget lys. Grip muligheten til å ta en drink på en av de fantastiske terrassene med utsikt over klippetoppene.

Hvis du er interessert i å lære mer om denne lille landsbyen, kan du gå til det etnografiske museet gjemt i et av landsbyens hus. Her kan du ta en dypere titt på landsbyens arkitektur og historie, samt skikker og vaner til Mascas tidligere innbyggere, da landsbyen praktisk talt var isolert fra resten av øya.

Bortsett fra sin klare sjarm, er Masca også populær for den fantastiske turveien som går fra landsbyen og leder inn i en vulkansk sandvik ved foten av fjellene. 

Overnatting

Det finnes ingen hoteller i denne lille landsbyen, men det er fortsatt mulig å overnatte i nærheten her om du har lyst til det. Det lille overnattingsstedet Sweet Home Masca, ligger ovenfor landsbyen og har en liten tursti om du vil vandre ned til Masca, noe som tar litt over 20 minutter. Utsikten herfra er helt uslåelig! God tur til Tenerife!

 

Sjekk priser og tilgjengelighet her

Kommentarer