Ferie i Los Cristianos


En liten hyggelig og sjarmerende ferieby lengst sør på Tenerife kan man kalle Los Cristianos. Her har man beholdt en del av det gamle spanske, og hotellene ligger i mellom vanlige hus og leiligheter. Feriestedet er ikke kunstig oppbygd bare for turisme, som er mer tilfelle i nabobyen Playa de las Americas. Los Cristianos er et av stedene på Tenerife som er godt besøkt av skandinaver og nordmenn, og er populært både på grunn av det gode klimaet og det hyggelige livet som byen kan by på. Los Cristianos er egentlig en fiske og havneby, og man kan herfra ta ferge over til naboøya La Gomera, som man kan se fint fra hele byen, såfremt det ikke er veldig overskyet. Fergeselskapet til Fred Olsen sørger for en kort tur over til øya fra Tenerife.

Los Cristianos er det første feriestedet man kommer til på Tenerife, om man lander på Reina Sofia, den sørlige flyplassen, noe de fleste turistene fra Norge gjør. Byen ligger bare 10-15 minutters kjøring fra flyplassen. Feriebyen har fortsatt et litt spansk preg, med trange gågater, hyggelige lokale tapasbarer og et litt mer intimt preg enn en del av de andre sydendestinasjonene. Her finner du et klima som sikrer en ukes vinterferie eller lengre opphold i solens land. Risikoen for å oppleve overskyet vær i en lengre periode er nesten lik null, i hvert fall om man sammenligner med nordsiden av Tenerife, hvor det kan regne i dagevis om vinteren.

Havnebyen tiltrekker seg muligens et litt eldre publikum enn hva nabobyen Playa de Las Americas gjør. Her finnes ikke så mye diskoteker og nattklubber, og man kan nyte nattesøvnen uten bråk fra utesteder i nærheten. Los Cristianos har også et behagelig utvalg av butikker og shoppingsentre. Det finnes ikke så mye av slikt bortsett fra i gamlebyen, hvor man heller ikke finner noen hoteller. De få hotellene man ser i Los Cristianos ligger stor sett nede ved stranden Playa de las Vistas, ellers er det meste private leiligheter. 

Finn hoteller og sammenlign priser her


Los Cristianos er nok et av de bedre reisemålene på Tenerife, både når det kommer til et solsikkert klima, en koselig og spennende by og samtidig flotte bade og sole muligheter. At man i tilegg er kort vei fra mange andre aktiviteter på øya, gjør ikke stedet til noe dårligere alternativ. God Ferie!

Kommentarer