Playa de las Americas


Et av de mest populære feriestedene for nordmenn på vinteren, ligger lengst sør på Tenerife og heter Playa de Las Americas. Området ble bygd opp med tanke på turister for 50 år siden, og har siden da vært et kjent og kjært reisemål for turister fra hele Europa. Om vinteren er hovedvekten av turistene fra Norge, Sverige, Holland, Tyskland og England, og du får til og med kjøpt dagens VG på et av de mange supermarkedene som ligger ved Playa de Las Americas. Du finner her en 15 kilometer lang strandlinje, med promenader, butikker, restauranter og masse hoteller, alt lagt til rette for at du skal kunne slappe av i solen. Feriebyen grenser til Los Cristianos og Fañabe, med tilsammen massevis av flotte strender og vakre blomster.

Denne feriebyen er den største på Tenerife og har over 500 store og noen litt mindre hoteller. Klimaet her på sydspissen av Tenerife er det beste på hele øya, og du opplever sjelden overskyet eller regn, men det mer vanlige er sol, sol og atter sol. Om vinteren ligger det vanligvis mellom 20 og 26 grader på dagtid, og temperaturen i havet er gjerne 18-21 grader, så det går helt fint å ta seg en dukkert i Atlanterhavet mens man er her på ferie.

Søk etter ledige hotell her


Noen anbefalte restauranter her må være først og fremst Gula. Det er ikke den billigste restauranten i byen, men her får du servert mat i topp klasse. Molino Blanco og Coeur de filet er andre gode spisesteder, sistnevnte er kanskje den beste på kjøttretter i hele byen. Du finner også mange forskjellige tapasbarer hvor maten ligger i bardisken, og menyen bestemmes fra dag til dag, etter hva som er å få tak i. De kanariske potetene med mojosaus er en sikker vinner, salt og sterkt og passer perfekt med et glass Dorado øl.

Playa de Las Americas er nok egentlig et reisemål som har det meste og passer for ferierende i alle aldre. Kort avstand fra flyplassen og kort vei til utfluktsmål som vulkanfjellet Teide, gjør feriemålet til et meget egnet sted til å tilbringe et par uker under sol og blå himmel. God Ferie!

Kommentarer