Sykkelferie på Tenerife


Tenerife har blitt et eldorado for syklister etterhvert. Både for de som bedriver landeveissykling og terrengsykling. Ettersom sykkelsporten er veldig populær i Spania, og trafikkforståelsen hos spanske bilister nok er bedre enn hva du tror, blir syklister virkelig tatt hensyn til på Tenerife. Det eneste uromomentet du må være klar over er at tuting er en del av trafikkbildet, og blir brukt en god del mer enn hva som er vanlig i Norge.

Playa de las Americas eller Los Cristianos er begge veldig greie utgangspunkt hvis det er sykkelen som er i fokus under ferieturen. Herfra er det mange forskjellige ruter både på asfalten og i terrenget. Den eksepsjonellt flotte naturen, er heller ikke noe hinder for flotte opplevelser. Det er ikke uvanlig å støte på kjente fjes fra Tour de France langs veiene her. Veldig mange av lagene har oppkjøring for sesongen på Tenerife. Dette vitner om kvaliteten på veiene og stigningene.

En kjempefin tur går opp til den kjente byen Masca som fikk veiforbindelse for bare 20 år siden. Her passerer man først Los Gigantes og oppover mot Santiago del Teide. Videre mot Puerto de Erjos og Erjos del Tanque. Naturen her gjør at man glemmer trøtte bein og slitne muskler. Fra Masca er det på tide å turen tilbake til hotellet, igjen gjennom nydelige landskap. En fin avslutning på dagen er å hoppe ut i Atlanterhavet eller slappe av ved bassenget før neste tur på sykkelsetet i morgen.

Hvis du ikke har med din egen sykkel til Tenerife, er det ikke noe problem å leie en når du har kommet fram. På turistbyene i sør er det mange som driver med sykkelutleie, de fleste organiserer også guidede turer. Prisene ligger på i underkant av 30 euro for en dag eller ca 150 euro for en uke for gode sykler. Scott og Specialized er merker som går igjen. Neste gang du skal reise til Spania på sykkelferie bør du absolutt vurdere ferieøya Tenerife. God Tur!

Kommentarer