Icod de los Vinos

Icod de los Vinos er en hyggelig landsby som ligger nordvest på Tenerife, rett øst for den lille byen Garachico, og omlag en halvtimes kjøring vest for den mer kjente feriebyen Puerto de la Cruz. Beliggenheten rett nedenfor vulkanen Teide, har flere ganger truet innbyggerne i Icod de los Vinos, senest for et par år siden da Teide hadde litt aktivitet, og man fryktet et utbrudd. Om du har tenkt å leie bil en dag, er det flott å kjøre på denne siden av øya.

Klimaet på denne siden av Tenerife er gjerne litt fuktig, og det er ikke uvanlig med en regnskur av og til. Byen er den eldste på Tenerife, og huser en av de mest kjente attraksjonene på øya, nemlig det 3.000 år gamle treet El Drago. Parque del Drago er åpen fra 09.30 til 18.30 hver dag, og anbefales å besøke om du vil vite mer om historien til drageblodtrærne, noen av de eldste trærne i hele verden.

Selve byen har 25.000 innbyggere og hele kommunen har en fantastisk natur. Fra Icod de los Vinos får du en utrolig utsikt opp mot Teide, og denne 500 år gamle byen på Tenerife har mange flotte bygninger. Besøk San Marcos kirken, som er av de eldste på øya med en spennende arkitektur. Hovedgaten i byen har også mange butikker med gode priser hvis du har tenkt å shoppe litt.

En annen ting du bør besøke er Cueva del Viento. Dette er den største lavagrotten i Europa og muligens i hele verden. Her kan du få guidede turer mellom 10 og 14, hvor du kan lære mye om hvordan lava oppfører seg ved et vulkanutbrudd. Ta med ordentlige sko, men glem denne utflukten om du har litt klaustrofobi. God tur til Tenerife!

Kommentarer