Garachico

Tenerife er mye mer enn bare turistifiserte hotellområder på sørsiden av øya, og et besøk til den lille byen Garachico bekrefter dette veldig godt.

Byen som ligger på nordvestsiden av Tenerife har bare et par tusen innbyggere, og er et veldig trivelig stoppested på en rundtur rundt øya med leiebil, eller et flott feriested i en uke eller to for de som ønsker å oppleve en annen side av Kanariøya.

Her finner du hvitmalede hus, små gågater, bodegaer, kirker, gallerier og hyggelige barer og spisesteder. Det ligger bare noen få hoteller i Garachico. Hotell San Roque er et 4 stjerners hotell, og er et gammelt adelspalass som er bygget om til et førsteklasses designhotell. La Quinta Roja heter et annet, og begge er flere hundre år gamle. Det er også mulig å leie seg private hus eller leiligheter i Garachico hvis du har lyst til det.

Sjekk priser på overnatting i Garachico


Som nevnt er ikke Garachico et typisk turiststed på Tenerife, og man finner ingen kolosser av noen bygninger her, kun små trivelige hus på en etasje eller to. Byen har mye historie og var for 500 år siden, den viktigste havnebyen på Tenerife. Etter et vulkanutbrudd i 1706, forsvant store deler av Garachico, og nesten alt du kan se i dag, er bygget oppe på den gamle lavastrømmen.

For deg som liker å vandre, har Garachico turstier som delvis følger gamle eselstier, hvor du kan gå oppover i retning Teide blant pinjetrær og med en flott utsikt over havet. Et annet ufluktsmål i nærheten, er nabobyen Icod de los Vinos som er kjent for drageblodtreet El Drago, som skal være flere tusen år gammelt. God ferie til Tenerife!

Kommentarer